Za športové úspechy dnes ocenili viac ako 35 jednotlivcov a kolektívov

12.03.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 12. marca (TASR) - V priestoroch Mestského centra kultúry dnes ocenili najlepších športovcov mesta Vranov za rok 2009.
Vyznamenania za úspešnú reprezentáciu miestnej samosprávy si z rúk primátora Vranova Tomáša Leša prevzalo viac ako 35 jednotlivcov a športových kolektívov.
V žiackej kategórii boli za úspešnú reprezentáciu mesta v karate ocenení Richard Dolinič, Richard Hatala, Daniel Kuľbak a Dominika Pánčiová. V džude dosiahli výrazné úspechy na viacerých športových podujatiach Silvia Svoreňová, Bianka Voľanská, Dominika Voľanská, Adam Katica a Petra Serafínová. V kategórii mladších športovcov bol zároveň vyznamenaný volejbalista Miloš Jakubčin.
V mládežníckej kategórii patrila k najlepším Andrea Krišandová, ktorá bola v roku 2009 zároveň najúspešnejšou pretekárkou Slovenského zväzu džuda. Juraj Čabala, Jakub Dely a Dávid Gaži v minulom roku úspešne reprezentovali mesto v boxe. Za výborné výsledky vo volejbale ocenili Zuzanu Harčárovú a Natália Slosarčíkovú. Lýdia Nováková a Katarína Šestáková boli v mládežníckej kategórii vyhlásené za najlepšie hádzanárky, dorastenec Tadeáš Husár získal ocenenie za atletiku a Roman Kohutiar za hokejbal.
Ocenenia sa odovzdávali aj športovcom v kategórii dospelých mužov a žien. K najúspešnejším patrili pästiari Marián Sisák a Peter Harnádek, v džude vynikla Petra Čonková a v hádzanej Mária Dobranská. K úspešným reprezentantom mesta patrili aj Denis Bilý v disciplíne karate, Richard Hatala v love rýb a Lukáš Husár v atletike.
Spomedzi športových kolektívov dosiahli v uplynulej sezóne najvýraznejšie úspechy družstvo starších žiakov vo volejbale a oddiel starších dorastencov v boxe. V kategórii chlapcov boli zároveň ocenení žiaci Mestského futbalového klubu Vranov nad Topľou. V kategórii dievčat boli vyznamenané kadetky z volejbalového oddielu, juniorky oddielu džuda a družstvo starších žiačok z hádzanárskeho oddielu. K oceneným kolektívom patril zároveň mužský atletický oddiel, Vranovský stolnotenisový klub a seniori z boxerského oddielu.

O udelení vyznamenaní rozhodla komisia mládeže a športu Mestského zastupiteľstva v spolupráci s odborníkmi a trénermi na základe odporúčaní jednotlivých športových klubov a oddielov.
 

Vyberte región